top of page

Eficienta energetica pentru firme si cele 5 avantaje majore ale instalarii panourilor fotovoltaice.


Parc fotovoltaic
Parc fotovoltaic

Tot mai mult se pot observa cu ochiul liber panouri fotovoltaice pe acoperisurile halelor industriale, ale spatiilor de productie si ale altor cladiri situate in zonele industriale sau, la sol.

Pentru a putea da randament, un sistem fotovoltaic la nivel industrial, trebuie sa fie un sistem de medie sau mare dimensiune, deoarece cu cat consumul este mai mare, cu atat costurile energiei sunt mai crescute si greu de acoperit pentru societatile comerciale. Una dintre solutiile cele mai eficiente pentru a reduce pana la 90% costurile cu energia este instalarea de panouri fotovoltaice.

Tot mai multi intreprinzatori in urma analizelor financiare si a unor evaluari detaliate, au inteles ca pentru a reduce costurile energiei electrice este necesar sa apeleze la energia regenerabila.


Atunci, sa vedem care sunt principalele beneficii rezultate in urma instalarii panourilor fotovoltaice si cum se ajunge la eficienta energetica:

  • Reducerea costurilor cu energia electrica de pana la 90%, rezultata in urma instalarii unui sistem de panouri fotovoltaice;

  • Eficienta energetica este obtinuta imediat, inca din prima luna, odata cu instalarea panourilor fotovoltaice;

  • Surplusul de enegrie care nu a fost consumat de catre societatea comerciala poate fi vandut mai departe, deci nu exista pierderi, ci doar beneficii;

  • Panourile fotovoltaice sunt o investitie pe termen lung si se amortizeaza in termen scurt;

  • Protejarea mediului inconjurator, utilizand energia regenerabila obtinuta prin panourile fotovoltaice.

In special atunci cand activitatea comerciala se desfasoara pe timpul zilei, energia produsa prin intermediul panourilor solare va fi folosita pe masura ce este produsa, astfel eficienta energetica este maxima.

Societatea comerciala va ajunge astfel prin consumul energiei produse de catre propriul sistem fotovoltaic, la independenta energetica.

Optiunile de montaj ale panourilor fotovoltaice pentru productia de energie solara fotovoltaica sunt variate, de la un acoperis al unei hale industriale sau al oricarui spatiu care detine un acoperis si pana la posbilitatea de montare la sol. Astfel, orice firma detine conditiile initiale necesare montarii sistemului de panouri fotovoltaice, folosindu-se de un spatiu neutilizat.

Inainte de instalare, se va face o analiza a cladirii la fata locului, pentru a putea proiecta si executa apoi un sistem fotovoltaic performant din toate punctele de vedere.

Sistemele de panouri fotovoltaice concepute si destinate spatiilor comerciale si industriale sunt proiectate si executate de catre firme specializate formate din proiectanti si tehnicieni experti care fac in prealabil evaluari detaliate la fata locului, identifica nevoile exacte, stabilesc astfel capacitatea pe care trebuie sa o aiba sistemul de panouri fotovoltaice si vor realiza instalatii fotovoltaice adecvate spatiului respectiv, care sa fie eficiente din punct de vedere energetic.

Eficienta energetica este scopul instalarii oricarui sistem fotovoltaic si poate fi obtinuta atunci cand se monteaza un sistem de panouri solare adecvat spatiului respectiv.




bottom of page