top of page

Sistem de alarma cu supraveghere video. Cele 5 avantaje majore ale unui sistem complet.


camera video
sistem de supraveghere video

Fie că este vorba de un spațiu comercial, industrial sau rezidențial, un sistem de alarma este foarte util pentru prevenție, deoarece descurajează infractorii și oferă siguranța incintelor și împrejurimii incintelor. Sitemele de detecție efracție sunt sisteme smart, cu armare și dezarmare pentru întreaga cladire sau doar pe zone anumite zone, acolo unde fiecare parte devine un sistem independent și permit mișcarea în interiorul spațiului circumscris protejat.

Un sistem de supraveghere foarte eficient este sistemul de alarmă cu supraveghere video, pentru că este unul complet. Combină formele de protecție tradițională a incintelor, dotate cu alarmă și antifurt, cu tehnologiile moderne utilizate prin supraveghere video.


Cele mai importante avantaje ale unui sistem de alarma cu supraveghere video:

  • Un sistem dotat de camere video permite și monitorizarea de la distanță, în orice moment și poate fi conectat cu firme de pază autorizate sau cu dispeceratul de poliție, astfel se poate interveni imediat pentru a stopa o tentativă de efracție. Însuși porprietarul poate monitoriza de la distanță cu un smartphone sau o tabletă tot ce se întâmplă în incinta unei firme, a unei hale industriale, a unui spațiu comercial sau în cazul casei de proprietate, acolo unde au fost instalate camere de supraveghere.

  • Acest tip de sistem de alarma care are camera video incorporata supraveghează și transmite tot ce se întâmplă în interior, iar imaginile rămân înregistrate într-un cloud sau în memoria externă și pot fi considerate dovezi.

  • Aceste sisteme de alarma performante sunt dotate cu senzori de mișcare astfel, atunci când există mișcări suspecte, tipice unei tentative de efracție, acest tip de sistem de alarma le detectează și le recunoaște și transmite automat semnal de avertizare atât pe dispozitivul conectat al proprietarului, cât și firmei de pază sau, proprietarul va avertiza firma de pază și dispeceratul de poliție pentru o intervenție imediată.

  • Sistemele de alarmă cu supraveghere video sunt sisteme cu circuit închis, care permit identificarea persoanelor sau a acțiunilor suspecte și memorează acțiunea, fiind foarte utile apoi pentru dovezi ale unui eventual eveniment care a adus prejudicii. Sistemul de supraveghere video este foarte eficient, fie că este vorba de supravegherea zonelor cu acces limitat, a spațiilor publice, a proceselor de execuție dint-o fabrică, sau atunci când este vorba de supravegherea personalului dintr-un domeniu. Aceste sisteme reduc costurile necesare asigurării securității, anticipează un eventual pericol care poate fi automat controlat și înlăturat și conferă siguranța și sentimentul de liniște.

  • Un astfel de sistem de supraveghere poate îndeplini și alte funcții precum: funcții de comandă a iluminatului din curte, monitorizarea temperaturii sau, în cazul sediilor firmelor, poate îndeplini funcția de pontaj a personalului angajat.

Aceste sisteme de supraveghere trebuie să fie proiectate și instalate de către o firma specilaizata cu experiență în domeniu.

Firma de instalatii a sistemelor de supraveghere va face în prealabil o evaluare a spațiilor, va stabili împreună cu proprietarul care sunt prioritățile asigurării supravegherii pe zone și va concepe un sistem de supraveghere personalizat, adaptat nevoilor și bugetului alocat pentru siguranța respectivelor incinte.

Proiectul sistemului de supreveghere va fi conceput coform normelor specifice, respectând și tutelând intimitatea, în conformitate cu regulile GDPR.

Una dintre cele mai importante reguli pentru respectarea intimității este poziționarea corectă a camerelor video externe, a căror rază de acoperire să bată doar în perimetrul proprietății în cauză, excluzând zonele limitrofe, care nu aparțin acelei proprietăți.

La fel de importantă este și poziționarea camerelor video interne pentru a optimiza la maxim eficiența întregului sistem de supraveghere.

Statisticile spun că sistemele de supraveghere dotate cu camere video sunt cele mai eficiente în combaterea efracției.





bottom of page