top of page

De ce sa instalam panouri fotovoltaice? 6 motive pentru a opta pentru energie verde

Actualizată în: 17 oct. 2023


proiect industrial de sistem de panouri fotovoltaice
Sistem de panouri fotovoltaice pentru proiecte industriale

Exista cel putin 6 motive care devin motivatii valide in a ne ajuta sa intelegem care sunt multiplele beneficii ale instalarii panourilor fotovoltaice atat pe plan rezidential, dar mai ales pe plan industrial, acolo unde este vorba de un consum foarte mare de gaz si energie electrica.

Haideti sa vedem inainte de toate ce este un sistem fotovoltaic, raspunzand la intrebarea:


Ce este un sistem fotovoltaic format din panouri fotovoltaice si alte elemente si cum devine foarte eficient din punct de vedere energetic?


Fotovoltaicul este un sistem construit prin asamblarea diferitelor module care capteaza energia solara si o transforma in energie electrica.

Panourile Fotovoltaice reprezinta generatorul de energie in cadrul unui sistem fotovoltaic. Panourile au rolul de conversie a energiei fotonilor în energie electrica realizata cu ajutorul a mai multor celule fotovoltaice. Un panou fotovoltaic este compus din mai multe celule fotovoltaice conectate electric şi laminate intre folii de acetat de vinil cu transparenta înalta acoperite cu sticla cu un conţinut redus de fier si rezistent la intemperii.


Inca din anii 90, pana in 2000 a existat un trend ascendent al instalarii de sisteme fotovoltaice, cu o crestere de pana la 400% si apoi a continuat sa creasca vertiginos cererea. Intrebarea este de ce? In raspunsul la aceasta intrebare vom regasi cel putin 6 motive pentru care se opteaza in continuare pentru montarea panourilor fotovoltacie.


Iata 6 motive valide pentru a recurge la cea mai buna solutie de eficienta energetica pentru companii si institutii pe plan industruial si rezidential:


  1. Unul dintre motive este pentru ca s-au redus cu mult costurile de achizitie ale unui sistem fotovoltaic, sistem care a fost in ani imbuntatit si a devenit tot mai performant. Astfel, cine opteaza pentru montarea la cheie a panourilor fotovoltaice, va avea parte de o amortizare rapida a cheltuielilor.

  2. Un alt motiv, care de fapt este decizional, este economia de pana la 90% din buzunarele noastre, fie ca este vorba de o cladire rezidentiala, fie de una industriala. Cu cat consumul este mai mare, cu atat cheltuielile rezultate din consumul de gaz si curent sunt mai mari. Din acest motiv, putem observa cu ochiul liber cum pe cladirile industriale sunt montate din ce in ce mai multe panouri fotovoltaice. Un intreprinzator este obisnuit prin definitie sa isi faca bine calculele, iar atunci cand ia o decizie, o ia in deplina cunostinta de cauza. Cine detine cladiri industriale, fie uncentru comercial, un spatiu comercial, un magazin, o cladire de birouri, o fabrica, o sala de fitness sau o hala industriala, dar si orice alt tip de cladire care necesita un consum mare de energie, si-a facut bine calculele si a inteles ca singura solutie este independenta energetica obtinuta printr-un sistem de panouri fotovoltaice.

  3. Al treilea motiv, factorul decisiv din ultimii ani, este de fapt solutia unei probleme majore care ne afecteaza pe toti si anume cresterea exorbitanta a costurilor la gaz si energie electrica. Aceste costuri au devenit imposibil de sustinut atat pentru companii cat si pentru persoanele fizice astfel, persoanele fizice si juridice au cautat alternative valide si au gasit in energia verde produsa de panourile fotovoltaice, cea mai buna forma de eficienta energetica in care aliatul principal este natura. Pentru a face un prim calcul rapid, dar si pentru a primi consultanta gratuita de la tehnicieni specializati in montarea la cheie de panouri fotovoltaice, au fost implementate sisteme rapide de calcul online, unde cu un simplu click putem singuri sa accesam informatiile necesare pentru a vedea in functie de consumul nostru, costurile montarii la cheie ale unui sistem de panouri fotovoltaice.

  4. O alta motivatie valida este oferita de faptul ca mentenanta unui sistem de panouri fotovoltaice este mai usoara decat ne putem imagina, dar extrem de necesara pentru randamentul si durata in timp a panourilor fotovoltaice. Serviciul de mentenanta este oferit de firmele executante specializate. O singura verificare pe an este suficienta pentru a avea panouri fotovoltaice 100% functionale si pentru a le mentine curate. Atunci cand optam pentru un serviciu la cheie de montare a panourilor fotovoltaice, este bine sa alegem cu atentie firma specializata care ne va furniza acest serviciu la cerere. O firma cu experienta in montajul la cheie a sistemului fotovoltaic, poate oferi si mentenanta care va garanta buna functionare a panourilor in timp. Din fericire, panourile fotovoltaice de calitate sunt foarte rezistente, suporta intemperiile, fiind dotate cu sisteme de prindere din aliminiu personalizate pentru tabla, tigla, sau terasa, care la randul lor sunt foarte rezistente. O firma specializata formata din profesionisti si care foloseste materiale de calitate premium va oferi garantie de executie, garantie de 25 de ani de randament si garantie pe viata a panourilor fotovoltaice.

  5. În zilele noastre, problemele de conservare a mediului au devenit de vitala importanta, pe măsură ce efectele încălzirii globale devin din ce în ce mai evidente si ne afecteaza pe toti. Utilizarea energiei solare, de la panouri solare si pana la sistemele de panouri fotovoltaice este cu siguranță cea mai buna optiune pentru protejarea mediului inconjurator fiind lipsită de emisii de gaze cu efect de seră și dioxid de carbon, fără deșeuri și care provine dintr-o sursă curată și inepuizabilă, care este soarele, sursa numita energie verde sau energie regenerabila.

  6. Instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice ne permite sa imbunatatim eficienta energetica a locuintei si a oricarui spatiu rezidential sau industrial, fapt care duce la o economie de pana la 90% a cheltuielilor. Acest rezultat, are un impact pozitiv major si in evaluarea imobiliara, deoarece in zilele noastre, valoarea unui imobil depinde mult de ce clasa energetica apartine. In consecinta, al saselea motiv, dar nu cel din urma este cresterea valorii imobilului la vanzare.

sistem de panouri fotovoltaice sursa de energie verde
Energia regenerabila prin sistemele de panouri fotovoltaice

Cu totii cred ca ne gandim, daca privim in trecut, cati pasi giganti au fost facuti in si pentru evolutia societatii, a imbunatatirii conditiilor de viata si a celor economice. Astazi, 3 august, este ziua Timisoarei, care a fost primul oras iluminat stradal. In acea perioada, iluminatul public a fost prilej de mare

bucurie, pentru ca bucuria este o stare de bine alimentata si de confort. Acum, in zilele noastre, confortul a ajuns sa fie extrem de costisitor si pentru a nu face un pas inapoi, s-au gasit solutii ecologice performante pentru a face inca un pas inainte in pastrarea confortului facand economiei!

bottom of page